Vyhledat

Rada Vacátko, příběh karlštejnské vražedkyně a další napínavé audioknihy | Nové audioknihy 35/2024

Nové audioknihy 35/2024
Nové audioknihy 35/2024

​Posluchače tentokrát potěší rada Vacátko, příběh karlštejnské vražedkyně a další napínavé audioknihy.

Audiokniha

Panoptikum starých kriminálních příběhů je souborem detektivních povídek Jiřího Marka z prostředí prvorepublikové Prahy. V podání Jaromíra Meduny, Otakara Brouska ml. a Saši Rašilova ho uvádí AudioStory.

Do Liberce 60. let minulého století nás zavede svižně a vtipně napsaná detektivka Jaroslava Velinského Spravedlivá pistole. První případ kriminalisty na penzi Augustina Velikého vám přečte Libor Hruška.

O tom, že láska a alchymie mohou být smrtelnou kombinací nás přesvědčí Jan Bauer ve své audioknize Tajemná alchymistka. Už čtvrtý mord z časů císaře Rudolfa II. vydává Audiotéka a Moba v podání Roberta Finty.

banner 1200x150

Ke slovu se dostává také forenzní psycholožka Connie Woolwineová v novém thrilleru britské autorky Helen Fieldsové Léčebna. Jeho zvukovou podobu natočilo nakladatelství Voxi s Martinem Zahálkou.
 

Moba spolu s Audiotékou vydávají audioknižní zpracování historického románu Nadi Horákové Kronika hříšného kněze aneb Bestie z Karlštejna. Krvavý příběh vám bude číst Vladislav Beneš.

V lexikonu historie Vlastimila Vondrušky Život ve staletích se Tympanum dostává zase o jeden věk dál. Či blíže, chcete-li. Jaké to bylo v 15. století vám budou vyprávět Zbyšek Horák a autor.
 

Autorem detektivky Vražedkyně je Pavel Kohout. Copywriter, grafik, fotograf, ročník 1981 – to jen aby nedošlo k záměně. Do jihočeské Soběslavi nás zavede Tomáš Jirman, vydávají Audiotéka a Moba.

Už po několikáte otevírá Pavel Cmíral pokladnici klasických disneyovek a předkládá malým posluchačům další trojici: Lví král, Kniha džunglí a 101 dalmatinů čtou Jan Maxián, Miroslav Táborský a Matěj Převrátil.
 

Milostný příběh dvou mladých lidí na pozadí první světové války sleduje známá novela Romaina Rollanda Petr a Lucie. Vy si ji můžete nově poslechnout v podání Šimona Krupy v audioknize vydavatelství Voxi.

Čti mi! připravilo četbu povídkové knihy českého autora Petra Schinka Špinavá práce, což je první kousek z jeho série skoro klasických amerických gangsterek. Skoro! Vám je bude číst Petr Pochop.

Nové audioknihy představujeme každý týden na naposlech.cz

Datum: 

Autor: 

Dále vás může zajímat

Hlasování pro audioknihu začalo
Zprávy

Hlasování pro audioknihu začalo

Stejně jako loni, mohou i letos své sympatie audioknihám vyjádřit všichni posluchači. Na stránkách www.audiokniharoku.cz právě začalo hlasování veřejnosti Cena posluchačů - Audiokniha roku. Svým ...
Číst dál →
Audioknihy.net a naposlech.cz společně
Zprávy

Audioknihy.net a naposlech.cz společně

Sentimentální ohlédnutí za projektem, který nás chytil za srdce a padla mu za oběť většina našeho volného času posledních pěti let.
Číst dál →
Walker & Volf 2015
Zprávy

Walker & Volf 2015

Pánové z Walker & Volf odhalili své vydavatelské plány pro tento rok. Mnoho posluchačů a žánrových fanoušků jistě potěší, že vedle klasických dlouhých audioknih hodlá ...
Číst dál →
Bohové Gothamu
Zprávy

Historická detektivka z New Yorku

OneHotBook vydává ve zvukové podobě román Lyndsay Fayeové Bohové Gothamu, který měl u nás svou knižní premiéru loni v říjnu. Téměř dvanáct a půl hodiny dlouhou ...
Číst dál →
banner 300x480
banner 300x300

O autorovi

Přejít nahoru